Niecodzienne dania, intrygujące desery – zbliża się Restaurant Week

Niecodzienne dania, intrygujące desery i przede wszystkim niska cena. Wielkimi krokami zbliża się święto dobrego jedzenia, czyli Lubelski Restaurant Week.

W tym roku 24 restauracje z Lublina oraz 4 z Kazimierza Dolnego i 1 z Nałęczowa przygotowały wyjątkowe menu specjalnie na tę okazję. To jedyna taka szansa, by spróbować nowych smaków, których nie znajdziemy w standardowej karcie.

– Ideą i hasłem tego festiwalu jest “Szanuj jedzenie”, którą zaszczepiliśmy od jednego z najlepszych kucharzy na świecie Massimo Botturze – mówi Anna Jośko, współorganizator Festiwalu Najlepszych Restauracji Restaurant Week

W menu restauracji znajdziemy warianty wegetariańskie. Jednak jedynie dwa lokale w Lublinie i jedna w Kazimierzu Dolnym, oferują menu wegańskie.

Wydarzenie rozpocznie się 3 kwietnia i potrwa do 17ego. Aby zarezerwować stolik, należy wejść na stronę restaurantweek.pl . Znajdziemy tam menu wszystkich restauracji, które biorą udział w Festiwalu.

 

EK